Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Diabetische voetbehandeling

Waarom is een goede voetverzorging bij diabetes zo belangrijk?

Bij mensen met diabetes ontstaan makkelijk wonden die slecht te genezen zijn en hierdoor snel kunnen gaan ontsteken. Het is erg belangrijk om de diabetische voet goed te laten verzorgen om wonden te voorkomen en tevens om de voeten te laten controleren op wonden.

Indien dit niet goed gedaan wordt en de wond verwaarloosd wordt, kan dit amputatie als gevolg hebben. Dit kan komen door een slechte doorbloeding en beknelde zenuwen.

Voorbeelden van complicaties ten gevolgen van diabetes zijn:

  • Uitval van zenuwen
  • Verandering van de huid
  • Gevoeligheid voor infecties
  • Vergroeiing van de voet
  • Verminderde doorbloeding

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als Medisch Pedicure kunt u diabetische voetbehandelingen bij mij (deels) vergoed krijgen. Neem hiervoor even contact op met uw huisarts voor een verwijzing en controleer even de poliswaarden van de zorgverzekering.


Tijdens de behandeling kan er gebruik gemaakt worden van de ShoeFresh. Meer weten over de Shoefresh? Lees dan hier verder.

Geïnteresseerd in mijn behandelingen?

Neem dan contact met me op!


Bereikbaarheid


Maandag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 21.00
Dinsdag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 21.00
Woensdag Gesloten
Donderdag 08.30 - 14.30
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Alleen op afspraak

06 153 219 51


Neem contact met me op


Over mij

De praktijk

Na 3 jaar voor een werkgever te hebben gewerkt en ervaring op gedaan te hebben was het tijd om in maart 2014 mijn eigen pedicure praktijk te starten. Hier heb ik fulltime gewerkt tot 2021. Sinds ons derde kindje geboren is, werk ik hier +/- 26uur.

Charelle Manders

In 2011 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding pedicure, tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een praktijk in Veldhoven. Na deze opleiding ben ik hier gaan werken en daarnaast ben ik verder gaan studeren voor Medisch Pedicure, waarvan ik het diploma in 2012 heb behaald. Het diploma voor Oncologisch Voetzorgverlener behaalde ik in 2018.

Branche-organisatie voor pedicure

ProVoet

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier.