Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Ingegroeide teennagel

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel is het gevolg van een ingroeiende teennagel. Bij een ingegroeide teennagel is de rand of de punt van de nagel in het vlees gegroeid. Dit kan erg veel pijn doen en ontstekingen veroorzaken.

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij de grote teen en de meest voorkomende oorzaken hiervoor zijn:

  • verkeerd schoeisel, te smal of te kort
  • verkeerd knippen, te kort of te rond
  • afwijkende vorm van de nagel
  • zweetvoeten, door verweking van de nagelwal
  • trauma, door een klap of stoot
  • afwijkende stand van de voet

Behandeling van een ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel kan goed door een medisch pedicure behandeld worden. Het ingegroeide gedeelte wordt verwijderd en de pijn zal meteen verlichten.
Bij een wondje of ontsteking wordt deze gejodeerd en afgeplakt met een pleister. Er wordt meteen een vervolg afspraak gemaakt voor na een aantal dagen.

Als deze wond dicht is / de ontsteking weg is dan wordt deze nagel drukvrij gelegd met copoline of er wordt een nagelbeugel geplaatst.

Meer informatie over de nagelbeugel? Lees dan hier verder.

Ingroeiende teennagel of ingegroeide teennagel?

Het verschil met een ingroeiende teennagel of een ingegroeide teennagel is dat een ingegroeide teennagel de huid is binnengedrongen. Hierbij zie je vaak ook een ontsteking van de huid.

 

 

 

Geïnteresseerd in mijn behandelingen?

Neem dan contact met me op!


Bereikbaarheid


Maandag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 22.00
Dinsdag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 22.00
Woensdag 17.30 - 22.00
Donderdag 17.30 - 22.00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Alleen op afspraak

06 153 219 51


Neem contact met me op


Over mij

De praktijk

Na 3 jaar voor een werkgever te hebben gewerkt en ervaring op gedaan te hebben was het tijd om in maart 2014 mijn eigen pedicure praktijk te starten. Hier heb ik fulltime gewerkt tot 2021. Sinds ons derde kindje geboren is, werk ik hier +/- 30uur.

Charelle Manders

In 2011 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding pedicure, tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een praktijk in Veldhoven. Na deze opleiding ben ik hier gaan werken en daarnaast ben ik verder gaan studeren voor Medisch Pedicure, waarvan ik het diploma in 2012 heb behaald. Het diploma voor Oncologisch Voetzorgverlener behaalde ik in 2018.

Branche-organisatie voor pedicure

ProVoet

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier.