Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Ouderen

Wat is een oudere voet?

Een oudere voet begint niet bij de 65 jaar. Als we ons 40ste levensjaar beginnen komen de eerste veranderingen in de voeten op gang die met ouderdom te maken hebben.

Hierbij kunt u denken aan een verminderde doorbloeding van de nagelwortel, hierdoor veranderd de conditie van de nagel, de banden, pezen en spieren verliezen hun elasticiteit en het gevoel in de voeten kan verminderd worden.
Ook gaat kwaliteit van de huid en nagels door ouderdom of onderliggende ziekten achteruit.

Vaak zie je bij een oudere voet dat deze doorgezakt zijn. Doordat de huid en het vetpolster dunner worden en de voeten steeds meer doorzakken naarmate we ouder worden komt er vaak eeltvorming en likdoornvorming op de bal van de voet. Dit kan hele vervelende klachten geven.

Waarom naar een professionele medisch pedicure?

Ouderen kunnen vaak niet zelf meer goed bij hun voeten door lichamelijke beperkingen of doordat de kracht in de handen afneemt en ze hierdoor zelf geen nagels meer kunnen knippen. Door een bezoek aan een professionele medisch pedicure worden de voeten niet verwaarloosd en wordt er regelmatig gecontroleerd op wondjes en andere veranderingen op de huid en nagels.

 

Tips!

  • Was uw voeten dagelijks met lauw water
  • Gebruik niet dagelijks een voetenbad
  • Smeer uw voeten dagelijks in met een goede voetencrème
  • Controleer de huid op wondjes, verkleuringen of andere veranderingen
  • Breng regelmatig een bezoek aan de pedicure

.

 

 

Geïnteresseerd in mijn behandelingen?

Neem dan contact met me op!


Bereikbaarheid


Maandag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 22.00
Dinsdag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 22.00
Woensdag 17.30 - 22.00
Donderdag 17.30 - 22.00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Alleen op afspraak

06 153 219 51


Neem contact met me op


Over mij

De praktijk

Na 3 jaar voor een werkgever te hebben gewerkt en ervaring op gedaan te hebben was het tijd om in maart 2014 mijn eigen pedicure praktijk te starten. Hier heb ik fulltime gewerkt tot 2021. Sinds ons derde kindje geboren is, werk ik hier +/- 30uur.

Charelle Manders

In 2011 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding pedicure, tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een praktijk in Veldhoven. Na deze opleiding ben ik hier gaan werken en daarnaast ben ik verder gaan studeren voor Medisch Pedicure, waarvan ik het diploma in 2012 heb behaald. Het diploma voor Oncologisch Voetzorgverlener behaalde ik in 2018.

Branche-organisatie voor pedicure

ProVoet

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier.