Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Eelt

Wat is eelt?

Eelt is een natuurlijke reactie van de huid op druk en wrijving. Door druk en wrijving gaat de bovenste laag van de huid zich verhoornen. Als deze verhoorning naar binnen gedrukt wordt is het een likdoorn.

Soms lijkt er een dikke laag eelt te zitten, maar blijkt het tijdens een behandeling een dunne laag eelt te zijn. Indien de druk extreem hoog is, kunnen er bloedvaatjes in de eeltrand verschijnen.

Wat kan eelt doen?

Bij een normale voetstand is eelt een normaal proces. Indien u veel loopt krijgt u een stevige en beschermde eeltlaag onder de voeten op de plekken waar de huid van binnen en van buitenaf drukbelasting ondervindt. Deze eeltlaag zal ook geen klachten opleveren, omdat deze niet te dik zal worden.

Bij een abnormale voetstand kan het zijn dat eelt het eerste signaal is voor het feit dat er op enkele plaatsen een overmatige drukbelasting is. Hierbij is de eeltlaag vaak harder en vindt er een versnelde verhoorning plaats.
Heeft u diabetes dan is er een extra risico, de overmatige drukbelasting kan wonden veroorzaken. Diabetespatiënten hebben vaak een verminderde wondgenezing en hierdoor is de kans op een infectie groter.

Als de druk op één plek extreem hoog is, dan zal hier een likdoorn ontstaan. Dit komt doordat het eelt dan nergens anders heen en wordt het naar binnen gedrukt. De beschermende werking van het eelt zal dan een pijnlijke last worden.

Waar komt eelt het meest voor?

Eelt komt het meest voor aan de onderkant van de grote teen en kleine teen, de bal van de voet en de hielen.
Door een standsafwijking van de tenen of het dragen van te krap of te klein schoeisel kan het ook op andere plekken voorkomen, denk hierbij aan boven op de tenen of teentoppen.

Geïnteresseerd in mijn behandelingen?

Neem dan contact met me op!


Bereikbaarheid


Maandag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 22.00
Dinsdag 08.30 - 14.30 / 17.30 - 22.00
Woensdag 17.30 - 22.00
Donderdag 17.30 - 22.00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Alleen op afspraak

06 153 219 51


Neem contact met me op


Over mij

De praktijk

Na 3 jaar voor een werkgever te hebben gewerkt en ervaring op gedaan te hebben was het tijd om in maart 2014 mijn eigen pedicure praktijk te starten. Hier heb ik fulltime gewerkt tot 2021. Sinds ons derde kindje geboren is, werk ik hier +/- 30uur.

Charelle Manders

In 2011 heb ik mijn diploma behaald voor de opleiding pedicure, tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij een praktijk in Veldhoven. Na deze opleiding ben ik hier gaan werken en daarnaast ben ik verder gaan studeren voor Medisch Pedicure, waarvan ik het diploma in 2012 heb behaald. Het diploma voor Oncologisch Voetzorgverlener behaalde ik in 2018.

Branche-organisatie voor pedicure

ProVoet

ProVoet is de brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandelt uw voeten op een professionele manier.